Scânduri din salcâm pentru terase

SCÂNDURI DIN SALCÂM PENTRU TERASE – PLACARE EXTERIOR CU LEMN DE CALITATE SUPERIOARĂ

CALCULATOR PENTRU TERASA DIN LEMN DE SALCÂM – Faceți clic și calculați rapid și simplu cât Vă costă o terasă din lemn de  salcâm!

Veți avea o terasă confortabilă, durabilă și estetică – din lemn de salcâm!

V-ar plăcea să Vă renovați casa și să creați un mediu confortabil și relaxant, o atmosferă uimitoare? Alegeți lemnul de salcâm!

Lemnul de salcâm este alegerea perfectă din toate punctele de vedere, deoarece nu numai că introduce frumusețea naturii în casa noastră, ci oferă și o durabilitatea excepțională, la un preț mult mai accesibil decât al altor tehnici de placare!

Scândurile noastre pentru terasa exterioară sunt realizate din lemn de salcâm de cea mai bună calitate. Lemnul cu proprietăți extraordinare, în combinație cu experiența noastră de peste un deceniu au ca rezultat un sistem de terasă excepțional, care se remarcă atât din punct de vedere estetic, cât și prin durabilitate. Astfel, nu trebuie să Vă faceți griji pentru faptul că terasa Dumneavoastră va deveni dezagreabilă, se va deforma sau va fi complet distrusă.

De ce recomandăm lemnul de salcâm pentru exterior, pentru placarea teraselor sau pentru podele?

Durabilitatea lemnului de salcâm în placările teraselor exterioare versus alte tipuri de lemn.

Multe persoane se pot întreba de ce lemnul de salcâm ar fi alegerea ideală pentru placarea teraselor exterioare.

În primul rând, pentru că este extrem de durabil: salcâmul conține compuși chimici naturali (taninuri, robinetine) rezistenți la ciuperci și insecte dăunătoare, deci – spre deosebire de majoritatea tipurilor de lemn – nu necesită tratament chimic. Acest aspect ne asigură că va corespunde perfect nevoilor clienților noștri pentru zeci de ani. Este un lemn de esență tare, rezistent la degradare, rezistent la intemperii (raze ultraviolete, fluctuații de temperatură și precipitații, temperaturi extreme). În general, materialul lemnos tipic european nu suportă foarte bine condițiile meteorologice ale țării noastre, pe când salcâmul trece orice test cu brio. Deci, nu este o coincidență faptul că numai salcâmul din soiuri europene poate fi inclus în clasa de durabilitate 1-2. Cu excepția salcâmului, numai lemnul exotic de la tropice mai are o astfel de rezistență. Dar prețul acestora este de obicei mult mai ridicat decât cel al salcâmului autohton. 

Durabilitatea lemnului de salcâm în placările teraselor exterioare versus WPC.

Recent, utilizarea compozitului din lemn-plastic (așa-numitul WPC) a devenit larg răspândită. Aceste materiale sunt create de obicei prin amestecarea făinii de lemn sau a bambusului tocat, a rășinilor sintetice și a materialelor plastice, iar rezultatul final este un material complet omogen, ușor de modelat și de colorat. Acest tip de placare își datorează popularitatea personalizabilității sale.

Puteți alege dintre nenumărate tipuri de elemente WPC existente pe piață. Elementele de placare din compozit devin extrem de calde din cauza soarelui de vară, iar utilizarea lor fără încălțăminte provoacă o stare de disconfort. Elementele compozite din lemn-plastic nu rezistă la radiații UV continue, îmbătrânește rapid și devine fragil într-un loc însorit, descoperit și, în plus, WPC-ul nu poate fi recondiționat. Reutilizarea lor este de asemenea problematică, deoarece sunt considerate deșeuri periculoase datorită conținutului mare de plastic, iar arderea lor este strict interzisă. În schimb, salcâmul poate fi recondiționat, durabilitatea sa, chiar și în cazul expunerii intense la lumina solară, este de 45-100 de ani, nemaivorbind de aspectul său estetic.

Scânduri de salcâm înguste

O placare exterioară bună trebuie să ofere o rezistență  constantă la soare și ploaie, la fluctuațiile de temperatură și la presiunea fizică. Cel mai bun exemplu de coexistență a acestor factori este puntea bărcilor și iahturilor. Pe aceste suprafețe găsim doar podele înguste de lemn. În funcție de schimbările de temperatură și umiditate, lemnul se dilată sau se contractă, uneori – din cauza tensiunilor interioare din lemn – crapă, se  deformează. Aceste probleme pot fi eliminate într-o oarecare măsură prin asamblarea pardoselii din elemente mai înguste. În zonele mai umbroase și mai protejate, desigur, se pot folosi și scânduri mai late. Compania noastră evaluează întotdeauna condițiile de mediu și vă recomandă varianta optimă în mod personalizat!

Utilizarea salcâmului este o soluție ecologică

Spre deosebire de lemnul din unele țări exotice, prelucrarea salcâmului este viabilă și din punct de vedere ecologic. Salcâmul alb crește foarte repede, iar copacii tăiați și prelucrați sunt replantați. Elementele WPC provin, cel mai adesea, din străinătate. Prelucrarea lor generează multe deșeuri, iar materia primă, care conține și plastic, nu poate fi reutilizată în niciun fel.

La cerere, livrăm produsele cu certificare FSC!

Utilizare flexibilă

Lemnul exotic sosește în țara noastră în dimensiuni date, în timp ce utilizarea salcâmului este flexibilă. Compania noastră poate realiza scânduri pentru terasă de primă clasă până la o lungime de 6 metri la diferite lățimi.

Tehnologia de fixare cu accesorii rezistente la acid prelungește semnificativ durata elementelor de placare și este extrem de estetică, deoarece nu există vârfuri de șurub vizibile, considerate capcane de apă pe suprafața finisată.

Terasa placată nu necesită protejarea ei cu soluții chimice, dar apreciază grija, de aceea, înainte de transport, tratăm scândurile cu 2 straturi de ulei pentru îngrijirea lemnului de calitate.

Placarea unei terase nu include doar pardoseala, ci și traversele, elementele de fixare, transportul și manopera. De aceea, vă recomandăm să faceți un calcul sau să solicitați oferta noastră de preț personalizată!